Elma-blogi

Vipinää kinttuihin!

Alkuvuodesta 2019 Elma-Koti valittiin mukaan valtakunnalliseen Vipinä-hankkeeseen. Vipinän vetäjät Anna-Riikka sekä Jan vierailevat Elmiksellä kesän ajan, ja tuovat mukanaan hauskoja ja hyödyllisiä ideoita arjen toiminnallisuuden kehittämiseksi.


Tähän mennessä olemme kerinneet touhuta jo kolme päivää Janin ja Annukan johdolla kokeillen mitä kekseliäimpiä aktiviteetteja. Kaikki Elmeriläiset ovat osallistuneet mielenkiinnolla työpajoihin omien voimavarojensa mukaan ja ollaan yhdessä koettu huikeita onnistumisen fiiliksiä. Kokeilussa on ollut mm. tötsäkeilausta, rollaattori-rallia, narujumppaa sekä rentoutusta. Myöhemmin on tulossa myös lisää työpajoja, haastekuukausi sekä päätösbileet!


Seuraa siis blogiamme, niin pääset näkemään mitä kaikkea on vielä tulossa! 😉


Vipinäterveisin, Tiina ja koko Elmerin tiimi


Mikä Vipinä?


Vipinä-hankkeessa kehitetään uusia tapoja tukea asumisyksiköissä asuvia kehitysvammaisia ihmisiä kohti aktiivisempaa arkea. Vipinä on valtakunnallinen kolmivuotinen hanke, jota rahoittaa STEA Veikkauksen tuotoilla. Hankkeen toteutuksen ydinryhmään kuuluvat hankkeeseen osallistuvien asumisyksiköiden ohjaajat ja asukkaat. Ohjaajat ja asukkaat osallistuvat hanketiimin yhteisiin työpajoihin, jonka jälkeen aktiivisuuteen tuetaan uudella tavalla. Myös vertaisosaajuus ja yritysyhteistyön luomat mahdollisuudet nostetaan esille.


Vipinä-hankkeen tavoitteet ovat:


  1. Asumisyksiköiden ohjaajat löytävät keinoja, joilla tukea asukkaan aktiivisuutta. 
  2. Asumisyksiköiden toimintakulttuuri muuttuu aktiivisemmaksi ja yhteisöllisemmäksi.
  3. Kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeus toteutuu ja he kokevat osallisuutta omaan hyvinvointiin vaikuttavissa asioissa.
  4. Kehitysvammaisten ihmisten liikuntaan tukeminen tasavertaistuu asumisyksiköiden välillä, koska ratkaisut ovat kaikkien käytössä riippumatta ohjaajan henkilökohtaisesta suhteesta liikuntaan.


Lisää tietoa Vipinästä Kehitysvammatuki 57 ry:n sivulta osoitteesta: www.kvtuki57.fi