Elma-blogi

Puutarhaunelmia: osa I

Puutarhaunelmia on Elma-kodin blogin juttusarja, jossa seuraamme oman maan sadon kasvua aina siemenien istuttamisesta sadonkorjuuseen saakka. Satokausi huipentuu perinteisiin Sadonkorjuujuhliin, joita tänä vuonna vietämme pe 14.9.


Mikäpä olisikaan varmempi kesän merkki kuin kärpäset, aurinko, puutarha ja siellä kasvavat kasvit. Jokainen asukkaista on tehnyt oman osansa sen eteen, että nyt Elma-kodin puutarhassa voi ihastella monituisia istutuksia. Mikäpä parempaa, kuin tuoreet vihannekset salaatissa, tuoreet mansikat rahkassa, tai vaikkapa pizzan päällä oregano, ja kaikki tämä omasta puutarhasta.

Päivän aikana nuoret ovat rientäneet kastelukannu käsissään. Lämpömittaria on tarkkailtu silmä kovana, sillä liian kylmä ilma tekee kasveille hallaa, ja taas liian lämmin kuihduttaa. Oikein kuumina päivinä kastelukannuja saa kantaa parhaillaan kaksin käsin janoisille kasveille, kun taas kylmempinä päivinä on sisällä istuttu varpaat ja sormet ristissä, jotta kasvit eivät kylmettyisi ja kasvien päälle on kiedottu lämmitysharsoa. Ja ihmekkös se, että kiinnostus puutarhan hoitoon säilyy, kun näkee ryhmässä tehdyn työn tuloksen aivan taimesta ruokapöytään saakka.


Puutarharyhmän puolesta kirjaili,


Aapo