Elma-blogi

Pääsiäiskisat

Palmusunnuntaina oli ilmassa sakean lumisateen lisäksi suuren urheilujuhlan tuntua, kun ensimmäiset Perinteiset Elma-kodin Pääsiäiskisat käynnistyivät puolenpäivän aikaan. Kisapaikalle oli saapunut  hyvin kilpailuhenkisiä urheilijoita sekä heidän reippaita kannustus-ja huoltojoukkojaan. Osa oli pukeutunut retrohenkisiin hiihtoasuihin ja suksia löytyi monelta vuosikymmeneltä.


Kisat avasi juhlallisin menoin Revonsonkajan kruunaamaton ravikuningatar Tuula Juvonen, ja niin päästiin ensimmäisen lajin, perinteisen hiihdon mestaruuksia ratkomaan.


Seuraava laji olikin ratkiriemukas umpihankihiihto, jossa tyyli oli vapaa. Hangessa nähtiin monenlaista tyyliä ja yrittäjää, niin suksilla kuin ilman suksia. 


Kisan nuorimmat, eli taaperosarjalaiset (2,5v) haastoivat itsensä ja avustajansa, kun apumiehillä lumi ylsi lantioon saakka. Taisipa siellä lopulta huoltojoukot piiputtaa niin, että monissa miehin piti heitä hangesta nostaa. 


Onneksi tässä vaiheessa alkoi leijailla grillikatoksen suunnasta houkutteleva makkaran tuoksu, joten seuraava laji oli makkaratauko. Tarpeellisen energiatankkauksen jälkeen siirryttiin takaisin kisapaikalle kilpailemaan päivän viimeisessä lajissa, jousiammunnassa. Moni oli ensi kertaa lajin parissa, mutta pääsimme silti todistamaan hienoja suorituksia. Jokunen nuoli saattoi hukkua hankeen, pitää sitten kesän korvalla käydä peltoa tonkimassa. 


Urheilullinen päivä huipentui palkintojen jakoon. Lajien parhaat saivat palkintolusikkansa ja jokainen osallistuja sai myös diplomin. Koska kyseessä oli pääsiäiskisat, jaettiin kisaväelle myös suklaamunat.


Kisaemännät Soila Jurvanen ja Saara Schemeikka-Jormanainen kiittävät kaikkia, jotka teitte kisoista unohtumattomat! 🙂