Elma-blogi

Eräleiri 3-4.8.2019

Leiri alkoi päiväkahveilla Elmassa, josta siirryimme kauniin järvimaiseman äärelle Sorohkaan. Osa tavaroiden kanssa autolla ja osa jalkapatikalla. Sorohkassa oli ensimmäisenä vuorossa leirin pystytys. Auto tyhjennettiin tavaroista, ja seuraavaksi alettiinkin pähkäillä paikkaa, mihin pystyttäisimme seuraavan yön majapaikkamme – puoljoukkueteltan. Kun paikasta päästiin yhteisymmärrykseen, alkoi teltan kasaaminen, ja eipä aikaakaan, kun teltta seistä nökötti tukevasti pystyssä nurmikolla.
Sitten päästiinkin tulien tekoon ja saunan lämmitykseen. Kalakeitto porisi grillikatoksessa leiriläisten käydessä saunassa. Uskaltautuipa yksi jopa järveen uimaan, vaikka aurinko pysyttelikin piilossa pilvien takana. Saunan ja kalakeiton päälle herkuttelimme vielä muurinpohjaletuilla, hillon ja kermavaahdon kera tietenkin.


Illanvietto Sorohkassa jatkui hyvässä tunnelmassa viltteihin kääriytyneinä, kunnes oli aika lähteä nukkumaan. Ohjaajat ja kolme rohkeaa leiriläistä jäivät telttamajoitukseen muiden suunnatessa nukkumaan Elman pehmeisiin sänkyihin. Teltassa levitimme makuualustat maahan ja käperryimme makuupusseihin. Pian kuului vain vaimea kuorsaus, kun kaikki olivat unten mailla.Aamulla Elmassa yöpyneet leiriläiset palasivat Sorohkaan nauttimaan nokipannukahvit ja aamiaisen. Tuulen yltyessä ja astioita heitellessä päätimme yhteistuumin purkaa leirin ja lähteä lounaan valmistukseen Elma-Kodille. Lounaan päälle nautimme vielä munkkikahvit, ja sitten olikin jo aika hyvästellä leiriläiset ja toivottaa hyvää kotimatkaa.Iloisin eräterveisin, Emmi ja muu Elman väki